2015. augusztus 16., vasárnap

Visszatérés


Hektor:

Alex meglátogatása után a Hermész bungalóba vettem az irányt. Meg kell találnom Jake-et és észhez kell térítenem mielőtt még több őrültséget csinál. Majdhogynem futottam, olyan szaporán vettem a lépéseimet. Felszaladtam a kabin lépcsőjén és szinte betörtem az ajtót Jake nevét kiáltva. Érkezésemre néhány meglepett szempár bámult rám.
- Máú – üdvözölt az egyik lakó.
- Szia – biccentettem felé. – Nem tudod véletlen, hogy Jake hol van? – a cica leült elém és mancsát megnyalva letisztogatta a fülét. – Nem, hát persze, hogy nem tudod.
- Te meg mit csevegsz a macskámmal? – szólalt meg mögöttem Will felhúzott szemöldökkel.
- Tilos? Mert akkor bocsi nem tudtam. Egyébként, csak megkérdeztem tőle, hogy tudja-e hol van az-az idióta Jake.
- Ma még nem láttam, de nem Alexnél van? Azt hittem vele tölti az éjszakát.
- Ezt úgy érted, hogy nem aludt itt a saját helyén? – néztem rá komolyan.
- Nem – közölte tényszerűen, majd a karjába vette a macskát. A cica dorombolva bújt gazdájához. – Baromságot csinált, igaz? – szólalt meg végül.
-  Elég nagy baromságot. Alex megkért, hogy figyeljek rá és térítsem észhez.
- Csak húzz be neki egyet. Az mindent megold – legyintett egyet a kezével. – Vaaagy…- mosolyodott el gonoszkásan.
- Will – sóhajtottam. – Nem robbanthatom fel.
- Ezt szomorú hallani. És máskor is kiejthetnéd a nevem ilyen erotikusan – kacsintott rám a száját megnyalva, mire én kapkodva szedtem a sátorfámat és kiviharzottam a bungalóból. Az ajtó becsukása után a nevetését hallottam. Ezt még visszakapja. Lesétáltam a lépcsőn és körülnéztem a táborban. Hol lehet? Elindultam arra, amerre az ösztöneim vittek. A kiképző pálya felé vettem az irányt, és sikerrel is jártam. Jake ott volt és éppen egy szalmabábut kaszabolt szét Callandorral. Még sosem láttam ennyire dühösnek és zavarodottnak egyben. Azt hiszem, ideje lenne közbelépnem. – Hé Jake! – léptem elé.
- Nem érek rá – szólalt meg egy kardsuhintás közben.
- Leszarom.
- Mi a szart akarsz? – tartotta felém a kardot.
- Beszélgetni veled. A viselkedésedről.
- Mivan az ember már meg sem változhat? – közölte flegmán.
- Nem seggfejjé.
- Nem vagyok az – sziszegte a fogai között.
- De az vagy. Nézzél már tükörbe egy kicsit.
- Nincs szükségem tükörre és a társaságodra se – ejtett még egy vágást a bábun. Na most már kezdek én is pipa lenni. Felrúgom. Fel fogom rúgni.
- Van egy ajánlatom. Vívjunk meg. Ha te nyersz, elmegyek és tovább kaszabolhatod a gyakorló bábut, mint valami idegbeteg sáska a Kungfu Pandából. Ha viszont én nyerek, akkor beszélünk – néztem mélyen a kék szempárba és kinyújtottam felé a kezem. Néhány másodpercig habozott, végül kezet rázott velem.
- Áll az alku – elmosolyodtam és előhalásztam a zsebemből a cigis dobozom.
- Ugye nem most akarsz rágyújtani?  
- Nyugalom öcskös. Majd meglátod, hogy mit tervezek – kacsintottam rá önelégülten, és meggyújtottam a csikket. Hatalmas füst kerekedett, és amikor kettéoszlott már Erisz – a kardom - volt a kezemben. Egyesek furcsállják, hogy a viszály istennőjéről neveztem el a fegyverem. De szerintem tökéletesen illik mindig az ilyen helyzetekhez. Ránéztem Jakere, aki eddig tátott szájjal bámult, de hamar kijózanodott, amikor egy gyors mozdulatot tettem felé és a füle mellé suhintottam egyet.
- Basszus – nyögte.
- Fel is adhatod, ha gondolod.
- Soha – vicsorgott rám és Callandor fénye felizzott. Gyorsan és erősen csapott felém, de kivédtem a támadást. Szétugrottunk és néhány másodpercet vártunk.
- Sose fintorogj, amikor támadsz, mert akkor tudom, hogy mire fogsz készülni – adtam neki a jó tanácsom.
- Pofa be! Nem kérek a tanácsaidból. Sajátos módon harcolok.
- Aha. Sajátosan szarul – nevettem fel. Szándékosan dühítem fel, ha dühösen támad rám, holtbiztosan elveszíti ezt a küzdelmet. Nem, mintha amúgy nem.  
- Áááá – támadott nekem én pedig egyetlen egy mozdulattal kicsavartam a kardját a kezéből és mögé kerülve a torkához tartottam Eriszt.
- Vége – suttogtam a fülébe. – Most pedig beszélünk.
- Mi bajod a viselkedésemmel?
- Már mondtam. Seggfej vagy. A saját barátnődre kezet mertél emelni? Mond, te normális vagy? – zúdítottam rá dühömet. – Ez nem te vagy Jake. Mi a bajod?
- Csak feszült vagyok. Amióta az a rohadék megölte a gyermekem valami összetört bennem és elvakított a hatalmas nagy düh. Elhatároztam, hogy keményebben fogok edzeni, hogy megölhessem azt a szpichopatát. Ha kell éjjel-nappal.
- Azt hiszed ez megoldás? Nem igaz, hogy nem látod magad. Tudod mit művelsz? Tönkreteszed magadat és az Alexszel való kapcsolatodat is.
- Tudom – hajtotta le a fejét.
- Nézd, van még időtök. Rengeteg gyermeketek lehet a háború után is.  Most nem ez volt a megfelelő időpont egy gyerekre. Szükségünk van mindenkire a harcban.
- Sajnálom – suttogta. – Sajnálom haver én…
- Semmi gáz, ne tőlem kérj bocsánatot, hanem Alextől. Kis híján eltörted a csuklóját.  
- Basszus – morgott fel. – De jól van?
- Ő Alex! Kutya baja, csak meglepődött egy kicsit – mosolyodtam el a régi Jake visszatértére. – Amúgy meg mi van a válladdal? – böktem az említett testrész felé.
- Csak egy kicsit megzúzódott a gyakorlás közben. Túlhajtottam magam.
- Jól van. Örülök, hogy nem lett nagyobb bajod és hogy visszatértél közénk – öleltem át barátságosan.
-  Én is örülök és tudod, rohadt jól bánsz a karddal. Egyszerűen lenyűgöző.
-  Tudok róla, kösz – jelentettem ki,mire mindkettőkből kitört a nevetés.

4 megjegyzés:

  1. Hát ez oltári volt Ness xD WillxHektor xD Jesszus.. Még ilyen párbeszédet! X'D Bia szólt, hogy fejezet.. Ez volt kb fél órája, aztán láttam, hogy van új, mire meglepődtem és kiakadt, hogy az előbb mondta :D na a lényeg, hogy jó lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,köszönöm * meghajol* igen nekem is kedvencem a Will x Hektor párbeszéd. A Balatoni levegő jót tesz nekem :D Már írnom kellett, mert nem írt senki és utálom amikor mondom és nincsen fejezet ezért írtam tegnap egyet gyorsban és ez született belőle.

      Törlés
  2. Fhuu álati jó lett és örülök, hogy Jake visszatért! Hát igen, Will hozta a formáját ;D Na meg Hektor is :) Siessetek a következővel, várom, hogy mi lesz már ebből az egészből! :V

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ^^ nagyon örülök,hogy tetszik :3 Will az Will xDDD Hektor meg Hektor :DDD Úgy gondoltam ezt a két állatot össze kell "gabalyítanom" ebben a fejezetben :D Nem tudom honnan jött nekem mondom,hogy jót tesz a balatoni levegő :DDD xD Megpróbálunk sietni. Lexy következik az írással.

      Törlés