2015. július 17., péntek

Lacie

Alex:

Lacie (Piano) 

  Hol vagyok? Meghaltam volna? Körülnéztem a tengernyi fehérségben és egy ajtót láttam megjelenni. Mi legyen? Bemenjek vagy ne? Úgy érzem nincsen más lehetőségem. Be kell mennem, bármennyire is nem szeretnék. Feltápászkodtam a földről és meglepődve vettem észre, hogy egyáltalán nem vagyok véres. A seb, Caleb és a baba eltűnt. A baba... nem Alex! Erősnek kell lenned. Biztosan ő is valami szép helyen van már. Ideje lenne nekem is elindulnom. Sóhajtottam egyet és összeszedve minden bátorságom tettem egy lépést  az ajtó felé. Amikor odaértem magabiztosan nyomtam le a kilincset és léptem be a helyiségbe. Meglepődve pillantottam körül. A régi házunkban voltam az emeletről pedig zongoraszó hallatszott le. Lacie. Anyu kedvenc dala volt. Csak nem? Döbbentem rá hirtelen a dolgokra és felrohantam a lépcsőn. Szinte berontottam a szobaajtón. 
- Anya! - kiáltottam izgatottan, mire egy kissé rémült arc fordult felém. Gesztenyebarna haja a fehér ruhájára omlott, kezei pedig még a billentyűn pihentek. 
- Alex. Még mindig a frászt tudod hozni rám játék közben - mosolyodott el. 
- Hogy lehet ez? 
- Csak a képzeletedben vagyok kicsim, nem haltál meg - szólalt meg lágyan. - Legalább is még nem. 
- Akkor most az agyamban vagyok?
- Mondhatni. Tudod ezt elég nehéz elmagyarázni. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy a Köztesben vagy. Én pedig a Köztesbeli elméd szüleménye vagyok. Valójában nem vagyok itt veled. 
- A Köztesben? - húztam össze a szemöldököm.
- Igen. Se nem vagy holt, de élő sem. A barátod Ryan még visszahozhat. 
- Ryan?
- Éppen azon küzd, hogy életben tartson - állt fel a zongorától és végighúzva a kezeit rajta, lassan felém lépkedett. Beharaptam a számat és szemeim megteltek könnyel. Túl akarom élni, nem akarok még meghalni. Még annyi mindent terveztem Ryannel és Jakeel. Oh, Isteneim Jake! Belefog roppanni, ha én is elhagyom. 
- Hova tűnt a hited Lex? - szólalt meg gyengéden anya. Lex, milyen régen hallottam ezt a becenevet. 
- Nem tudom, anya. Valahogy most elveszett vagyok. Sajnálom - omlottam a karjaiba és szorosan magamhoz öleltem. Annyira valóságosnak tűnt. 
- Minden rendben lesz kincsem. 
- Szeretlek anya! 
- Én is szeretlek téged - nyomott puszit a fejem tetejére, majd eltolt magától és mélyen a szemembe nézett. - Légy mindig erős és sose add fel a reményt. Most pedig menj! Kaptál még egy esélyt az élettől, jól becsüld meg. - Azzal eltűnt és a helyén megjelent egy újabb ajtó. 
- Sosem fogom feladni! - mondtam magamnak és átléptem a remény ajtaján. Onnantól kezdve, hogy beléptem teljes sötétség vett körül, majd hangokat kezdtem el hallani. De nem értettem semmit, aztán néhány másodperc múlva kezdett kitisztulni a hallásom. Valaki kétségbeesetten mondta ki a nevemet, más pedig egy megkönnyebbült sóhajt hallatott. Nem volt erőm kinyitni a szemem, újra álomba merültem.

7 megjegyzés:

  1. Fhuu....Nagyon jó lett ésborzasztóan örülök, hogy Alex túlélte. Mennyire jó már ez a becenév, Lex. Amúgy az anyjával mi történt, mert lehet, hogy már írtátok, de a közül a rengeteg fejezet közt nem emlékszem, hogy le lett volna írva.

    U.i.: imádtam ezt a részt remélem minél hamarabb folytatjátok.

    VálaszTörlés
  2. Amúgy nem tudok aludni.... És mèg sem aludtam az este folyamán..... Első komment ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök,hogy írtál és hogy tetszett a rész ^^ Nekem is tetszik a Lex becenév :D Csak úgy jött írtam és így beugrott :D Az anyját nem igazán említettem még a részek folyamán de ügye Alex 4 évesen került a táborba azért,mert meghalt az anyja rákban. Így csak a nagymamája az egyetlen rokona Japánban akinél már voltak is Jakenél látogatóban :3 Bizony első kommentelő vagy ;) Imádás van :3 ❤

      Törlés
  3. Jaj, de imádom a Lacie-t :3 Amúgy nagyon szép/aranyos/megkönnyebbülős volt ez a rész, csak picit rövid :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted a Lacie-t akkor az azt jelenti, hogy láttad a hozzátartozó animét is? *-* (belekontárkodtam ebbe a hozzászólásba bocsi!)

      Törlés
    2. Lexy megengedtem? :D És köszönöm szépen Lyra ^^ ❤ Igen rövid lett, de szándékosan :3

      Törlés