2015. május 19., kedd

Egy doboz macska

Will

  Ötletem sincs, hogy mégis mi a jó eget kerestem a gyűlésen, de itt voltam, és unatkoztam, és kurvára nem érte meg. Mármint, majdnem, hogy nem érte meg, aztán a vörös csajszi - ne kérdezzétek, hogy hogy hívják, nem jó a névmemóriám - beült mellém, onnantól egészen tűrhető volt a helyzet. De annak érdekében, hogy az elejéről kezdjem mondjuk mesélek onnan, hogy az egyik fekete, néhol vöröses beütéssel rendelkező macskámmal beültem a helyemre, ami valójában nem is az én helyen volt, de hát ez igazán nem lényeges, és előkotortam a fülesemet, hogy hallgassak valami zenét. Lehunytam a szemeimet, a dal átjárta az egész lényem, miközben a fülesemen át éppen hogy hallottam az ölemben ülő macska halk dorombolását. Take me to the place I love... Anthony Keids hangja valahogy mindig is amolyan nyugtató hatással volt rám, pedig sohasem szerettem túlzottan a Red Hot Chilit, az alternatív rock nem éppen az én stílusom volt, bár annyira nem állt tőlem távol. Bár az elektromos zenéhez szokott fülem nehezebben fogadta be a rockot, de Keith jó hatással volt a zenei ízlésemre, és azóta is hihetetlenül hálás vagyok neki, hogy még annak idején a gimiben rászoktatott a Nirvana-ra, és a Guns 'N Roses-ra. Mondjuk az elektromos zenét még a mai napig szeretem, Keith meg emiatt elég gyakran kiakar tagadni a családjából, - nem is vagyunk rokonok, vagyis de, mert isteni szülők vére, na de mindegy - és nem kapok tőle több cigit, ami a fenyegetés nagyobb része. 
A zenéből és a gondolataimból az ébresztett fel, hogy valaki kivette az egyik fülest, és suttogva intézte felém a szavait. Mérgesen pillantottam a lány felé, aztán egy pillanatra enyhültek az arcvonásaim. Ez az a halandó csaj, akibe Maddox beleszeretett. Érdekes lehet az egész sztori, de most fontosabb volt, hogy mosolyogva, mégis kissé intően mozgatta meg az ujjait, és úgy szólt hozzám.
 - Tudod, ez bunkóság - lóbálta meg a kezében tartó fülest, majd a füléhez emelte, hogy belehallgasson. - Ez mi? - nézett rám összevont szemöldökkel, miközben a szövegre koncentrált.
 - Nem hallgatsz te zenét? - forgattam meg unottan a szemeimet, és gyorsan elsuttogtam a banda és a szám címét. 
 - Ja, ismerem, de csak így névről - vont végül vállat, és újra beszédre nyitotta a száját. - Régen jártam táborba, meg Felvidékre. - A Felvidék szó hallatán érdeklődve néztem rá, mire megrázta a fejét, hogy nem érdekes. - Egyszer majd megmutatom, hogy hol van. Szóval Felvidéken volt egy srác, aki tudott Chilit gitározni, de nem az én stílusom, főleg, hogy borzasztó az angol kiejtésem - pillantott félre zavartan. 
 - Szerintem semmi baj nincsen az angoloddal, és ha ezt egy tősgyökeres amerikaitól hallod, akkor minden rendben van - vigyorogtam rá. - Egyébként szerintem Ryan is eltudná játszani - gondolkoztam el egy pillanatra.
 - Ki az a Ryan? - Az arcáról azt lehetett leolvasni, hogy próbálja felidézni a neveket, de azt hiszem, hogy hozzám hasonlóan a Vöröske sem túl jó névmemóriából. Persze látásból biztosan tudná ő is. 
 - Állandóan ragyog, mint egy Napsugár, szőke, kb. velem egy magas, meleg srác, amúgy meg itt ül velünk szemben - böktem Ryan felé, aki Kheirón minden egyes szavára figyelt. Végül is, miután Riley lelépett neki kell figyelnie, hogy mi van most, helyettem Jake megoldja ezt a problémát. 
- Itt vannak melegek? - csillant fel a szeme elvetemülten, és azonnal Ryan felé kapta a fejét. - Mondd csak, van barátja is? - jelent meg az arcán egy eszelős vigyor. 
- Van, Niconak hívják, és éppen ott ül három székkel arrébb, igen, az a nagyon fekete - mosolyogtam rá, aztán megérintettem a Vöröske vállát, hogy újra rám figyeljen. - Egyébként ha a pánszexuális is megfelel, akkor éppen az egyikkel beszélsz. 
- Mától te vagy az új legjobb barátom - nevette el magát a lány, mire Kheiróntól egy szúrós pillantást nyertünk magunknak. - Elnézést - mondta a kentaurnak mosolyogva, aki inkább elfordult tőlünk és tovább folytatta a beszélést. A vöröske pedig odaadta a saját fülesének a bal felét, hogy belehallgathassak abba, ami éppen nála szólt.
- Nem úgy volt, hogy ez bunkóság? - néztem rá gúnyosan, ő pedig nemes egyszerűséggel vállon csapott. - Figyelj inkább a zenére - intett csendre. A szöveget ugyan nem értettem, de maga a dallam tetszett. - Honnan is jössz te?
- Magyarország, és ez pedig magyar zene, ahogy elnézlek tetszik, majd később elmondom, hogy miről szól - biccentett. Visszamerültünk a zene világába, és újra lehunytam a szemem, hogy még csak véletlenül se arra koncentráljak, amit az előttem álló kentaur próbál mondani. Egyáltalán mit keresek én itt?
 - ... Will. - A következő pillanatban a nevem hallatán felkaptam a fejem, Kheirónra néztem, aki kifejezéstelen arccal bámult vissza rám, szemében egy csipetnyi gúny villant át. Nos, mindig is én voltam az egyetlen, akit nem túlzottan kedvelt, teljesen érthető.
 - Tessék? - kérdeztem vissza egy pimasz mosollyal az arcomon. Az egyik kezével elkezdte masszírozni az orrnyergét, és nyugodt hangnemet erőltetett magára.
 - Éjjeli őrség, te kezdesz, Skyeal - mondta, aztán újra a többiek felé fordult. - Berekesztem a gyűlést, amikor igény van rá, akkor megint összeülünk. - Azzal utunkra engedett minket, én pedig zavartan nézelődtem, hogy most miről is volt szó.
 - Hé, Vöröske, te tudod, hogy mi is a dolgom? - nevettem el magam, ő pedig csak vállat vont.
 - Amúgy Iza vagyok, nem "Vöröske" - nyújtotta ki rám a nyelvét.
 - Menő, én meg Will, és bocsi, de holnapra úgysem fogok a nevedre emlékezni, nem jó a névmemóriám - vakartam meg a fejem, aztán feltápászkodtam. - Majd később megkereslek, mert lógsz nekem egy dalszöveggel - kacsintottam rá.
 - Azt mondom állj, állj, állj, ilyet többet ne csinálj - énekelte Iza a szöveget, amiből még mindig nem értettem semmit, így inkább Jake felé vettem az irányt, remélve, hogy ő eltudja mondani, hogy most mi van. Elsősorban megkaptam a lebaszást, hogyha már itt voltam legalább odafigyelhettem volna, aztán a félórás gyorstalpalót Kheirón előadásából. Mi a lényeg? Skye kémkedni megy, megkérdeztek engem, hogy engedem-e? Nem, de lényegtelen, menjen, de ha baja esik, akkor ne mondjátok, hogy én nem szóltam. Aztán éjjeli őrség? Oké, mindent értek. Ennek tulajdonképpen az a lenne a funkciója, hogy ne jöjjön be senki a táborba, úgy, ahogy Caleb is tette. Mennyi az esélye, hogy egy-két félvérnek rálátása legyen az egész táborra? Ha mondjuk Zeusz fiáról lenne szó, akkor elég sok lenne, de így, hogy nincs a közelben sehol egy elérhető Zeusz kölyök, így négy félvért választanak ki, és mivel nekem az első járatban mindenképp benne kell lennem, ezért a Hermészesek kezdik az egészet. Szóval két csapatunk van, Skye lesz velem, a másik kettő meg Keena és Lanny lesz. Így talán letudjuk keríteni az egész tábort, ha azt vesszük figyelembe, hogy a tisztásról nyíló részt Péleusz továbbra is őrzi.
 - Amúgy Jake - pillantottam rá a srácra, amikor elindult kifelé. - Mutatnék valamit. - Gyanakvóan nézett vissza rám, de azért követett, én pedig benyitottam abba a helységbe, ahol a buli után maradt
szemetet tároltuk. Ahogy kinyitottam az ajtót a bent lévő felnőtt vörös macska kisurrant, én pedig felkapcsoltam a villanyt, megvártam, amíg Jake belép, és a szoba sarkában lévő dobozra mutattam.
 - Rosszat sejtek - húzta el a száját, és a doboz fölé lépett. Unott arccal nézett végig a doboz tartalmán. Egy hatalmas sóhaj kíséretében fogta meg a dobozt, és nyomta a kezembe, utalva arra, hogy nyugodtan vigyem őket a bungalóba, amúgy is teljesen mindegy. Bár be kell vallani, tényleg túl sok macska volt már a környéken. Nem mintha annyira nagy probléma lenne, csak van, akiknek kezd belőlük elege lenni, de nem tehetek róla. Pedig emlékszem, hogy évekkel ezelőtt, amikor idekerültem csak néhányan voltak még a tábor környékén. Nem ettek meg semmi mást, csak az egyik legjobb minőségű macskakaját, és ez a tápra meg a konzervre is igaz volt. Keenával pedig egyenesen meggyőződésünk volt, hogy a gazdag emberek hozzák ide a macskáikat, mert normál macska nem válogat. Normál macska mondjuk a közelembe sem merészkedik, ezért ezek aztán mind őrültek. Végigsétáltam a Nagy Házon a dobozzal a kezemben, az ajtóban viszont szembetaláltam magam Skyeal. Belelesett a dobozva, és halványan elmosolyodva emelte ki a szürke, cirmost a dobozból. Elkezdte az állnál simogatni, mire a cica halk dorombolással jutalmazta a lányt.
 - Miért vállaltad az éjjeli őrséget, ha holnap hajnalban indulsz? - kérdeztem Skyetól, mire rám emelte azokat a hatalmas fekete szemeit, és semleges arcot vágva válaszolt.
 - Nem hiszem, hogy tudnék aludni, legalább nem egyedül leszek fent egész éjjel - húzott végül egy gúnyos vigyort az arcára, és hátat fordítva elsétált a kis cirmossal.  - Egyébként látom rajtad, hogy belezúgtál valakibe, ne is tagadd - pillantott még vissza rám.
 - Neked kuss van! - futottam utána, és elindultunk a Hermész bungaló felé. Azt hiszem, egy hosszú éjszakának nézünk elébe.

17 megjegyzés:

  1. Anyám XD nincs komment XD
    ELSÖÖÖÖÖÖ!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez Pepii büntetése *kárörvendve dörzsöli a kezét,de azért szereti Pepiit* ❤

    VálaszTörlés
  3. Tök jó lett :D ^.^

    VálaszTörlés
  4. Ja tök jó meg minden, de kérek következő részt :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most Ann-t basztassátok :D Ő jön a következő résszel. De köszönjük a biztató szavakat :D Örülünk, hogy tetszett nektek :D :33

      Törlés
    2. Oke, kicsi szivem boldog, komment <3

      Törlés
  5. Kibe zúgott bele? Jaaa leesett szerintem. Olyan cukiii/k a cica/ák.
    Kövi?
    pusszans

    VálaszTörlés
  6. Sziaaa:33 Elvileg Anne jonne, de az a baj, hogy nem tud irni, tehat en jovok megegy Willel, nekem meg nincs gepem, szoval patt helyzet van, evzaroig birjuk meg ki, addig nem hiszem, hogy viszontlatnam a gepem. :C es igen, cicak mindenutt x3

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. tölem szerintem már csak akkor, ha hazamentem, mert egyszerürn k'rptelen vagyok már lassan mobilon írni ><

      Törlés
    2. Hogy lett itt tizenhat komment, wtf? xD Egyébként ha nagyon ügyes vagyok kb. egy óra és fent van a kövi c:

      Törlés