Félvértábor

Főszereplők

Alex Midori
"Fogaid épségét úgy őrizheted meg, hogy nem szólsz bele mások dolgába!" 


Alex kissé indulatos, agresszív, és a magasságához képest nagyon erős lány. Árész lánya. A tábor lakói félnek tőle, de alapból egészen barátságosnak mondható. Egyetlen ember van, akivel elnéző tud lenni, az pedig Ryan, a többiek fejét gond nélkül üvölti le, vagy éppen üti le őket. A japán dolgokat egyszerűen imádja, legyen az divat, anime vagy valami aranyos dolog, viszont ez nem meglepő. Alex Japánból származik, de négyéves korában került először a táborban. Aztán tíz éves korában utazik vissza, mert az anyja
betegeskedik, majd három év múlva meg is hal rákban. Alex akkor jön vissza a táborba, és évekkel később pedig kezd el randizni Jake-kel, Hermész fiával. A fegyvere egy Kusanagi nevű kard, ami egy nyakláncba van elrejtve, a jelentése; a kígyó kardja. 


Izabella Montogmery
 "Az életben az a jó, hogy bármi megtörténhet. A szar pedig, hogy meg is történik!"Izabella, a többiekkel ellentétben egy egyszerű halandó. Ettől függetlenül őt sem kell ám alábecsülni. A ködön természetesen átlát, ezért kisebb korában örültnek nézték, de annyira ő maga sem keseredett el. Egy idő után megpróbálta ellökni magától ezeket a lényeket, és nem beszélni róluk. Viszont nem éppen volt még így sem átlagosnak mondható. Pszichológushoz járt, a baráti társasága pedig kifulladt a plüssökben, akikkel körülvette magát. A többi gyerek leginkább csak úgy emlegette őt, hogy "a furcsa lány", de az anyja sem volt különb ezektől a gyerekektől. Amikor azt mondták az anyjának, hogy a lánya a sárga házba való, egy vállrándítással elintézte, hogy rendben, vigyék. Ekkor az apja fogta őt, és végül így került San Franciscoba. Innentől kezdve, pedig már igencsak egyszerű volt kedves kis félvéreink közé keverednie. Izabán egyébként egy nem túl magabiztos, de lelkileg erős lányt tisztelhetünk. A fegyvere egy sötétkék íj, a nyíl hozzá, amit Apollóntól kapott, mindig visszatalál hozzá, így tulajdonképpen a fegyverrel a kezében nagyjából legyőzhetetlennek hat.

Riley és Ryan Goldendrop

"Inkább okozok fájdalmat, minthogy én szenvedjek." 

"Nem mintha nem szeretnék mosolyogni, de baromi nehéz, ha nem gondolod komolyan."Apollón ikrei. Legalábbis a legtöbb ember csak így emlegeti őket. Egyszerűen el-, és összetéveszthetetlenek. És külsőre ugyan hasonlítanak, sőt nagyon is egyformák, annak ellenére, hogy kétpetéjű ikrek, a személyiségük nagyon különbözik. Ryan amolyan tipikus Apollónos srác. Mindig vidám, és általában a dolgok pozitív oldalát látja. Szereti elkomolytalankodni a különböző helyzeteket, és annyira barátságos, hogy néha az már túl sok. Viszont nagyon lehet őt szeretni, és ő is képes minden szeretetét neked adnia. Nagyjából az összes hangszeren játszik, nagyon jó a gyógyító ereje, és a jósláshoz is eléggé jól ért. A fegyvere egy egyszerű íj, viszont nagyon jól lő vele. Egyéb fontos információ róla, hogy homoszexuális, a lányok iránt semmi érdeklődést nem mutat. Ellenben Riley, habár kisebb korában ő is ilyen volt, kissé mogorva, arrogáns, és igencsak utálatos. A legjobb barátja a szarkazmus, és ritkán mosolyog, ha mégis, akkor azt csak Ryan, Jake és James látta még. Egyetlen egy dologra tud nagyon harapni, ha a barátait, de legfőképp Ryant bántják. Egyszerűen ha a bátyjáról van szó túlságosan is gondoskodó lesz, és nem is teljesen önmaga. Riley nagyon sokat dohányzik, jól bírja a piát, lányhoz képest igencsak sokat káromkodik, Ryan pedig csak alkalomadtán cigizik, az alkohol befogható az ellenségének, és ha káromkodik, akkor ott már gondok vannak, mert nagyon vigyáz a szájára. 


Jake Johnson
"Ha éhes vagy, nyaljál sót, akkor szomjas leszel!" 


Jake Hermész egyik fia, éppen ezért egy kicsit kleptomániás, könnyen elcsen bármit, gyorsan mozog, jól bánik a pénzzel, és túlságosan is érdekli őt bármilyen elektronikai cikk. Alapból egy jó fej, barátságos, és nyitott a világra. A gyengéje persze Alex, és már csak az elvesztése gondolatától is rosszul van. Imád gördeszkázni, és nagyon jól is megy neki, általában azzal járkál fel-alá a táborban, amitől Kheirón gyakran ki is átkozná őt a világból. A többi félvérrel jól kijön, főleg a testvéreivel, és az Apollón bungaló tagjaival, gondolok itt Rileyra, akivel legjobb barátok. A legtöbb társához hasonlóan ő is karddal harcol, de nem is akármilyennel. Callandor külön az ő számára lett készítve, mennyei bronzból készült kard, ám az éle gyémántból készült. A használóját megvédi a tűztől, és kékes-fehér fényt áraszt magából, amit éjszaka akár fényforrásként is lehet használni.

Maddox 
"A horoszkópom azt mondta, hogy a sors ujja rám fog mutatni. Sajnos ez a középső ujja volt." Maddox egy halhatatlan félisten, Mr.D és Ariadné fia. Egészen kicsi kora óta az Olimposzon élt, és csak ritkán kapott engedélyt arra, hogy lelátogasson a táborba, akkor is csak azért, hogy megnézze mi a helyzet az apjával. Az Olimposzon az élete túl egyszerű, és egyben túl unalmas is volt, egyik legjobb barátjává Erósz, a szerelem kisistene nőtte ki magát, de valahogy az élet mellette sem lett sokkal izgalmasabb. Nemrég Zeusztól kért engedélyt, hogy hosszabb időre lejöhessen a táborba, így most itt tengeti a napjait, néha szórakozva egy kicsit. Mivel Dionüszosz az apja, így a közelében a növények, főleg a gyümölcsök jobban érzik magukat, sőt növekedésnek indulnak, az alkoholt tudja manipulálni, és amerre jár ott őrültséget tud okozni, és ezt meg is teszi. Alabárddal harcol.


Zorall Wright
"Rövid az élet, sötét a sír, mindenki basszon ameddig bír!"


Zorall is a tipikus Árészosok közé tartozik. Természetéből adódóan nagyon jól tud harcolni, szinte bármilyen fegyverrel, a harci taktikát pillanatok alatt képes kitalálni, és ő is el tudja átkozni az ellenfél fegyverét, így nem egyszer került már el egy nagyobb sebzést. Mondhatni, hogy nagy nőcsábász, de mostanában csak egyetlen egy lány villog a szemei előtt, az ő fehér hajával. Egyébként régebben rengeteg szívet tört össze, de egyetlen lányt sem szeretett igazán, igazából csak arra vár, hogy jöjjön egy olyan ember az életébe, akit tényleg tud szeretni. Kissé őrült, megszállottan imádja a fegyvereket, és a dolgát képtelen ellátni időben, vagy normálisan. Ekkor szokott jönni Alex, leüvölti a fejét, és akkor végül sikerül mindent megoldania, addig egyébként esze ágában sincsen. A fegyvere Obscuro, egy éj fekete tőr, mely éget, hogyha egy nemkívánatos személy van a közelben. 

Hannah Kuolema
"Sosem voltam normális, most miért legyek az?"


Hannah Hádész első félvér gyermeke, és a Félvér-tábor megalapításában is igen nagy szerepet játszott. Eredetileg Finnországból származik, innen a vezetékneve is, bár latinul és ógörögül is tud, mert nagyon sok időt töltött Hellászban, és Rómában is. Egyetlen hátránya volt annak, hogy akkoriban élt, Hádész nagyon féltette, és el is zárta őt mindentől, és mindenkitől. Héraklésztől, és persze Erósztól is, akitől jobb távol maradni. Így történt, hogy Hannaht kétezer-ötszáz évre bezárták egy időbörtönbe, ahonnan egyszer csak kiszabadult, és a huszonegyedik században találta magát. Hannah kissé elvont, és a régies stílus híve, de ezért nem lehet hibáztatni. Hiába él már két évezrede, keveset tud az élet dolgairól, mivel szellemileg, és testileg még egy tizenhat éves lány szintjén áll. Leginkább Nicora, Jamesre és Ryanre támaszkodik, bár néha ők is ugyanúgy tudnak szerencsétlenkedni, mint Hannah maga. Később Riley és Keith találják őt meg, és lesznek vele nagyon jóban. Fegyvere Mortem. Sztűgiai jégből készült, átlátszó kard. Lehetetlen széttörni, a markolata emberi csontokból lett kifaragva. Egy átlagos kardnál rövidebb, de egy tőrnél jóval hosszabb.


William Ross
"A macskákkal töltött idő sohasem haszontalan."


Őrült, mással nehezen lehetne őt jellemezni. Na meg macskamániás. És biszex. Ezek a legfontosabb tudnivalók róla. Őrült, mert minden hülyeségben benne van, nem mellékesen perverz, és nem hang semmihez sem. Valamilyen szinten kocka is, mert mégis Hermész fia, és kleptomániával küszködik, de ez is csak a természete miatt. Imád fényképezni, minden pillanatot meg akar örökíteni, még akkor is, ha tisztában van vele, hogy ez lehetetlen. Viszont hahó, ő Will, és csak annyit mond, hogy "Kihívás elfogadva" lehetetlen márpedig nincs. A macskamániája nem tudni, hogy honnan jön, de imádja őket, babusgatja, simogatja, és mindig eteti őket. A Hermészesek pedig már kész vannak attól, hogy a bungalóban megtalálható minimum három macska, ha nem több. Egyéb fontos tudnivaló róla, hogy piromániás, imádja a tűzijátékokat, és a robbanásokat. A fegyveréről elég csak annyit tudni, hogyha közeledik egy Darling feliratú dobozzal jobban jársz ha futsz. Ez szimplán csak egy jó tanács.

Skye Walker
"Kilopom a szemed, és észre sem veszed, hogy ott jártam..."Skyeról jellemzést írni? Minek? Olyan kusza természete van, hogy ha esetleg nincs fölös ötven éved rá megérteni, akkor fújhatod az egészet, mert öt percet se fogsz elviselni mellette...

Állítólag három keze van és van egy krokodil-sárkánya az ágya alatt... Igen, Skye egyáltalán nem az a fajta ember, aki beszél magáról, de nem is nagyon kérdezik, ami viszont hamar elterjedt a tábor lakók között róla, az az, hogy Hermész, lánya és emiatt ugye ő is kicsit kleptomániás, könnyen elcsen bármit nem mellesleg gyakran lenyúlja a kedvenc bátyja, Will nadrágszíjait, amit ő maga észre sem vesz. Ha teheti, minden percét a laptopja elé kötözve tölti, mert mint állította, vagy fogja, a világ számára unalmas, eseményszegény. Véleményét szinte mindig megtartja magának, illetve egy vállmegvonással, szemforgatással már elmondott mindent. Érzelmeit nem, vagy nem úgy mutatja ki, min a többiek és szeret mindenkit halálra ítélni. Naponta legalább egyszer elhangzik a "Meghalsz!" szavacska a szájából, de ennek egyéb szinonímiát is viszonylag sűrűn alkalmazza. Kicsit agresszív, amit sok esetben csak akkor tapasztalható, ha már nagyon fel van idegesítve, ami nem egy könnyű feladat. Sosem fordul vissza, csak halad az árral, ezért nem szokott kérdezni, inkább megvárja, míg a válasz magától előkerül. A pesszimizmus nem áll tőle távol és ha azt kéred, mosolyogjon, megteszi, csak utána, azt mondja, hogy fáj az arca.
Izával egyetemben, ő is magyarnak vallja magát, több kevesebb hibával a nyelvet is szépen beszéli, de erről ő maga nem tehet, mert még életében nem járt ott. Rendkívül jó megfigyelő, amit úgy kell érteni, hogy egy pár mondatos párbeszédből, vagy rövidebb szemkontaktusból kideríthet szinte mindent... vagy csak leolvassa a személyidről. 
Fegyvere egy Ekplixi (meglepetés) nevű kard, aminek furcsa tulajdonsága, hogy olykor íj formát ölt (amivel természetesen jobban is bánik) és egy kígyós karperecbe rejtve hordja. Lehetetlen? Skye is az.

Daniel Dixon
"Frászt vagyok magas, az ajtó fej fák alacsonyak"


Sulley, illetve az akit mindenki úgy ismer, hogy Ace? Igen! Ace, a srác, aki fél életét és az elmúlt két évét azzal töltötte, hogy bejárta a világot. Ace, a könnyen befolyásolható, hülye, aki nem kötődik különösen senkihez. Szóval a srác, akitől meg ne kérdezd, hogy hogy lett Sulleyból Ace, mert ö maga sem tudja, de nem is nagyon izgatja a dolog. Tulajdonképpen örül annak, hogy megfeledkezhet emiatt a múltjáról. Tizenhárom évesen került a táborba egy számára eléggé kellemetlen korszakban, ugyanis egy balesetben meghalt a húga. Kezdetben kicsit zárkózott volt, nem kifejezetten szimpatizált a többiekkel. Ebben közre játszott az is, hogy Apollón kölyökként ö az egyetlen, aki nem a fiúk iránt érdeklődik és a testvérei sokat piszkálták emiatt. -...mert ugye, ha nem vagyok buzi, akkor az már nem normális... - A két éves nyomtalan eltűnését is erre fogja, illetve csak akarja. Martyn történetét meg inkább hagyom, hogy ő mesélje el.
Eléggé visszahúzódó, de nem minden esetben. Alkalomadtán szeret, sőt, kifejezetten élvezi szekálni a társait. Viszonylag nyugodt, vidám természete és "baszott kék" szemei miatt, bárkit képes jobb kedvre deríteni, Skye esetében zavarba ejteni. 
Vannak azok a pillanatnyi ötletei, amikről rendszerint csak akkor tudja meg, hogy hülyeség volt, mikor már megtette. Persze, nagyon jól tudja, hogy az ilyen és hasonló alkalmakkor nem úgy sülnek el a dolgok, mint ahogy azt fejben elképzeli, de csak azért sem hajlandó leállni ezekkel a hülyeségeivel.
A nyakában lóg egy arany lánc Apollóntól, rajra egy egyszerű medállal és az isten jelének karcolatával, ami ha akarja egy nyíllá változik és egy akármilyen íjból kilőve oda vezeti ahova menni akar.
Fegyvere egy mezei reflex íj, - vagy ki tudja, már mi - de a kard is kezére áll, mert, ha valaki rekord szinten töri az íjakat, az ő. 
Említettem, hogy kétszáz plusszos a srác?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése